2011-06-23

#0085: Foo Fighters

I onsdags kväll var vi och 31.000 andra på Stockholm Stadion och tittade/lyssnade på Foo Fighters. Kvällen började med nåt halvdant förband som jag inte vet vad de heter. Sen följde nästa förband "Band of horses" som jag bara hört namnet på men aldrig faktiskt hört deras musik. Och den visade sig ju vara riktigt bra.



Kvällens väderprognos hade varit minst sagt varierande på de olika vädersajterna, och alla visade lite regn vid olika tidpunkter. Trist. På väg till konserten regnade det dessutom lite. Supertrist. Men det slutade, och ju närmare start vi kom desto bättre blev vädret. Till slut blev det en perfekt kväll med sol, blå himmel och kortärmat iallafall fram till 8-taget.



Vid 9 äntrade så Dave Grohl och hans Fighters scenen med ylande gitarrer. Sen körde de non-stop i drygt 2 timmar. Hårt, tungt och högt. Nästan lite väl ibland, eller så orkar inte högtalarna riktigt med det tryck som ett antal gitarrer, bas, keyboard och trummor levererar. Ljudet kunde ha varit lite bättre, men det är väl å andra sidan det enda att klaga på.



Ifall du av händelse inte har full koll på Foo Fighters så kan jag bara säga att bortsett från uppenbara klassiker som kanske AC/DC och Pink Floyd så är de nog världens bästa rockband (i nära konkurrens med The Cult). Tung rock med fantastiska melodier.



En av kvällens höjdare var nog Best of you med spontan allsång från hela publiken.



Andra bra låtar under konserten var Walk (en av de bästa låtarna på nya albumet), Times like these, Let it die och White limo - hårdast på nya albumet (kul retro-VHS-video).



En av de bästa nya låterna spelade de däremot inte: These days - hos Letterman (Beatles-inspirerat framförande).



Kamerans räkneverk: samma som förut



Just nu i öronen: tinnitus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar